Avto oglasi predstavljajo 16% vseh oglasov!

V slovenskih oglaševalskih mrežah je na temo avtomobilizma prikazanih okoli 16 % vseh oglasov, po čemer lahko sklepamo, da se pomena interneta pri pospeševanju prodaje vedno bolj zavedajo tudi slovenski avtomobilski trgovci. Večina spletnih strani generalnih zastopnikov je namenjenih podajanju podrobnih informacij o posameznih modelih, vključno z galerijami slik in posnetki notranjosti, predstavitvi servisno-prodajnih mrež, objavi cenikov in aktualnih novic.

Avto oglasniki na internetu

Pri ponudbi rabljenih vozil pa prednjačijo avtomobilistični portali z bogatim naborom oglasov. Avto oglasnik je tako najenostavnejši in najučinkovitejši element prodaje rabljenih motornih vozil, ki omogoča popolnoma brezplačno objavo oglasov. Na slovenskem spletnem tržišču obstaja kar nekaj strani tipa avto oglasnik, med katerimi je najbolj prepoznavna blagovna znamka zagotovo Avto.net, sledi mu vedno bolj priljubljeni Avtooglasnik.com, za njim pa stopicata portala Avto.info in Mojavto.net, med tujimi pa izstopa predvsem AutoScout24.

Testi avtomobilov, nasveti in avto forumi

Zraven tipa strani avto oglasnik, pa so za kupce avtomobilov posebej uporabne tiste spletne strani, kjer so narejene testne ocene različnih avtomobilov, kjer so primerjane cene avtomobilov, kjer lahko kupci izmenjujejo mnenja z ostalimi internetnimi uporabniki, in kjer se lahko najdejo praktični nasveti, ki bistveno olajšajo nakup. Ena izmed takšnih slovenskih spletnih strani je tudi avtomobilistični portal Avtomanija, ki obiskovalcem omogoča prav to. Interaktivno izmenjavo mnenj, nasvetov in ostalih vsebin.

 

avto oglasnik